Vælg den rette seng

Sengemarkedet kan for mange, være noget af en jungle at bevæge sig rundt på. Især i de tilfælde, hvor man aldrig har skænket tanken omkring nødvendigheden af en god seng før. Derfor har vi smækket en liste sammen, over de tre vigtigste områder man skal være opmærksom på, når det kommer til valg af den rette seng.

 

Find dit behov

Der er mange som følger de starter helt fra bunden af, når de først starter ud med denne kæmpe opgave. Det er heldigvis de færreste der ikke allerede fra start af har gjort dem nogle tanke om nogle specifikke krav der skal mødes.

Alle mennesker er forskellige, og har derfor for skellige krav og behov, som deres seng helst skal kunne mødes. Har man nogle skavanker, man bliver nød til at tage højde for, så bliver sengen nød til at kunne aflaste de udsatte områder. Det kunne måske være en idé at investere i en seng med elevation, da det i nogle tilfælde kan forbedre ens ergonomiske stilling og hjælpe med at aflaste.

Størrelsen på sengen har også en stor betydning på valget af den rette seng. Er man to personer, der sover i samme seng, så burde man investere i en double seng, der er minimum 160 cm i bredden. Dette skyldes igen, at mennesker er forskellige og man har forskellige behov. Derfor er det nødvendigt, at hver person har en madras, der passer til dem. Dog kan mangel på plads i soveværelset, spille en stor faktor i denne beslutning. Derfor burde man overveje, om det ikke var på tide at finde en større bolig, hvis plads bliver et problem. Husk at invester i en god boligadvokat, hvis det bliver aktuelt, som kan rådgive og vejlede jer til et godt køb. Har man lyst til at læse mere om boligadvokater, så kan det gøres her.

Den rigtige kvalitet

Som med mange andre ting i verden, så findes der forskellige former for kvalitet. Det samme gør sig gældende af senge. Det er derfor ikke altid helt ligegodt, hvad en seng koster, hvis man ønsker den har en lang levetid. Det hænger tit og ofte sammen, at man får det man betaler for. Der findes dog enkelte tilfælde, hvor denne regel ikke gør sig gældende.

Er man typen, som ønsker den størst mulige besparelse, så er det ofte de forskellige privat labels man skal opsøge. De fleste senge kæder, har deres egen udgave af deres eget sengemærke. Disse typer af senge, har for det meste en levetid på omkring 6-8 år alt efter, hvor god man er til at passe på sin seng. Kvaliteten er dog højere end den fra Jysk og Ikea, det er dog ikke noget sammenlignet med de fleste andre rigtige brandmærker.

Mærker som Wonderland, Auping, Tempur, carpe diem og mange flere, er alle mærkevare med forskellige niveau af kvalitet, dog med højt kvalitetsniveau. Levetiden på disse typer af senge, deles ud på 10-12 år, 12-15 år og helt til 20-25 års levetid.

Den rette komfort

Det sidste man skal være opmærksom på, er om sengen har den nødvendige komfort man har behov for. Dette betyder man skal mærke efter, hvor stort et pres der er på de spidse dele af kroppen. Optimalt set, skal det helst ikke følelse, at der er noget pres på skuldrene eller hofterne, når man lægger sig på siden. Grunden til dette skyldes, at højt tryk på disse områder, vil lukke for blodgennemførelsen igennem disse områder. Dette vil medføre en urolig søvn, da man vil vende sig oftere i løbet af natten. Kroppen vil også, i de fleste tilfælde, prøve på at kompensere for den dårlige komfort, med at finde alternative stillinger, som kun vil medføre yderligere stress på kroppen. Hvis man er i tvivl om ens ligge komfort er helt rigtig, så kan man søge ned til sin lokale sengespecialist, og få deres vejledning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *