Spar penge ved at bygge Sommerhuset ”helt selv”

Sommerhussalget har været præget af en form for tornerose søvn, hvor markedet stort set har stået stille i flere år. Finanskrisen har været hård ved sommerhussalget, og det dyre supplement til lejligheden eller huset har måtte skæres fra på indkøbslisten.
Men sommerhussalget er igen begyndt at røre på sig, og det er blandt andet grundet den usædvanlige rente, der har givet det sidste skub i den rigtige retning.

Det er især i det populære Nordsjællandsområde, hvor der igen er begyndt at komme gæster i de lokale ejendomsmæglere. Det kan nemlig være en stor ting at købe sommerhus, da man generelt kun bruger det om sommeren. De seneste år er danskerne blevet mere og mere glade for at leje sommerhuse, hvilket skaber en anden fleksibilitet som har været tiltalende.

Men der er nu engang en speciel charme ved selv at ege sommerhuset. Det opleves ofte som en lille oase, hvor familie og venner kan nyde solen og hinandens selskab. Det er et løbende projekt at have et sommerhus, hvor der oftest skal laves små hyggelige projekter, hvilket kan stille krav til værktøjskassen og solcremen.
Ved at købe et nyt sommerhus kan værktøjskassen dog spares væk og erstattes med et smart multitool, da der ikke vil være nær så meget at lave på det nye hus. Det vil udelukkende være små hyggelige projekter, som kan klares i ro og mag hen over weekenden.

Går man med tanken om at købe et sommerhus, vil det ofte være med tanke om, at det skal kunne holde længe. Sommerhuskøberne er derfor interesseret i at købe et sommerhus af en hvis kvalitet, eller fjerne og bygge helt nyt hus på en allerede eksisterende sommerhusgrund.

”byg selv” sommerhus

Man kan vælge at købe et helt nyt sommerhus til grunden, enten på grund af et gammelt fjernet hus, eller fordi man blot har købt en tom sommerhusgrund. Denne måde at købe hus, kan give en masse gode muligheder for at sætte eget præg på, hvordan sommerhuset skal se ud, både udvendig og indvendig.

Et nybygget sommerhus kan samtidig være en god investering, da materialerne ikke behøver løbende vedligeholdelse i samme stil, som de ældre sommerhuse. De nye sommerhuse er desuden topisoleret hvilket gør dem mulige, at benytte dem hele året rundt til forskel for mange af de ældre sommerhuse.

Flere ”byg selv” virksomheder, der sælger typehuse giver muligheden for at være med i hele processen.

Det er muligt som kunde at få firmaet til at komme og aflevere huset samlet, men det er også muligt at spare endnu flere penge ved at få det leveret som et stort samlesæt. Det kan være utrolig tidskrævende at samle og bygge et helt sommerhus selv, men det bliver leveret brugervenligt og den billigere, end hvis samlet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *