Forsikringsguide: 4 forsikringer enhver husejer bør overveje at tegne

I disse år kæmper forsikringsselskaberne hårdt om de danske boligejere. Både dit postnummer og alderen på dit hus kan få stor betydning for din pris. Derudover har de sidste par år budt på både flere skybrud og storme, hvilket unægtelig øger risikoen for, at man får en støre skade på sit hus. Derfor kommer der her en kort guide til fire forsikringer enhver husejer burde overveje at tegne.

1: Brandforsikring

Dette er i mange tilfælde en lovpligtig forsikring, men på trods af dette er der flere og flere boligejere der vælger at se bort fra dette. Det er dog en stor fejl da man i tilfælde af en større brand ikke vil kunne få nogen erstatning – heller ikke for ens indbo selv hvis man har en indboforsikring – netop da årsagen til indboets ødelæggelse var branden, og en mulig deraf følgende sammenstyrtning af huset.

Rør-skadeforsikring

En anden forsikring som enhver boligejer bør tegne er en rørskadeforsikring. Selvom rørene i et helt nyt hus er helt nye vil der altid være en lille chance for at rørene er defekte, og når først rørene brister så står man formodentligt med en ordentlig vandskade på hånden. Især ældre boliger har risiko for at opleve rørskader og i alt er det op imod 40% af alle danske boligejere der kommer til at opleve en af disse, i løbet af deres tid som boligejer. Her er det vigtigt at man er opmærksom på om ens forsikring også dækker skjulte rør – dvs. rør det er gemt inde bag husets vægge. Dette er nemlig ikke tilfældet ved alle danske forsikringsselskaber, hvilket betyder, at man skal tegne en tillægsforsikring. Hvis du vil have flere råd til at undgå fugt i dit hus finder du det her.

3: Storm og nedbørsdækning

Selvom mange tror det så dækker en hus- eller villaforsikring ikke nødvendigvis skader der er opstået i forbindelse med storm og skybrud, da dette ofte betegnes som ekstraordinære omstændigheder. Derfor er det vigtigt at man er bevist om dette er tilfældet i ens forsikring. I løbet af de sidste to år har vi herhjemme haft flere alvorlig storme og tilfælde af skybrud.

4: Svampe- og infektionsforsikring

En sidste ting som man bør være opmærksom på er at husforsikringer ofte ikke dækker skade der er opstået i forbindelse med råd og insektangreb. Dette sker ofte, hvis man bor tæt ved en skov eller hvis der er kommet sprækker i ens fundament i boligen, som man har overset. Man skal også huske at tjekke sit fundament jævnligt, men hvis man vil undgå disse problemer, men hvis man gerne vil være på den helt sikre side er det en god ide at tegne en tillægsforsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *