Sæsonen for efterisolering er gået ind

I håndværkerbranchen er der et meget tydeligt skel i opgavetypen mellem sommer og vinter.

Hvor sommer er nybyggeri, facaderensninger, udskiftning af tage og lignende handler vinteren især om energirenovering. Når vintermånederne melder sig begynder det at blive koldt og det kan mærkes på varmeregningen i de danske huse.

Flere typer af isolering betaler sig så hurtigt hjem, at det slet ikke kan svare sig intet at gøre – det er især hulmursisolering og loftisolering.

Vi anbefaler Halbergs ApS, hvis du bor på Sjælland og søger hulmursisolering. Med veluddannede medarbejdere og det nyeste udstyr er du sikker på god kvalitet.

Med hulmursisolering er tilbagebetalingstiden – den tid, det tager i mindsket varmeregning at betale for selve isolering – i nogle tilfælde helt nede på blot 18 måneder!

Håndværkerfradraget hjælper

Udover vinteren hjælper det også lige nu de danske håndværkere, at håndværkerfradraget er blevet genindført.

I en husstand har op til 2 voksne mulighed for hver at fradrage 15.000 kroner, det vil sige 30.000 kroner samlet, i udgifter til håndværkeres løn, hvis opgaven lyder på en på forhånd defineret liste af ting – herunder energirenovering som isolering eller opsætning af anlæg, der genererer vedvarende energi.

Håndværkerne frygter dog for hvornår håndværkerfradraget igen eventuelt udfases. Da det skete sidst fulgte en periode med lavere beskæftigelse fordi at alle opgaver var blevet fremrykket, så de i tide kunne passe sammen med skattefradraget fra Christiansborg.

Indtil foråret

Det er først i foråret, at tingene igen begynder at vende og opgaver som rensninger og konstruktioner igen bliver almindelige.

I dag er heldigvis de fleste huse både isolerede når det kommer til lofter og hulmure – men en lang række især parcelhuse og villaer mangler fortsat. Flere håndværkere er begyndt at kigge imod de gamle ejerforeninger og ejerlejligheder for færre, men til gengæld markant større opgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *