Nedrivning eller renovering: 3 ting at tage med i dine overvejelser

Hvad kan bedst betale sig at nedrive mit hus, eller renovere på det? Kan jeg selv foretage nedrivningen og hvad skal jeg være opmærksom på? Det er bare nogle af de spørgsmål vi oftest hører når det kommer til nedrivning, og derfor skriver vi denne lille guide.

 

Hvad koster det at få professionelle til at rive huset ned?
Som med så meget andet, er det muligt at give en fast pris, da det kommer an på flere forskellige faktorer.
Blandet andet:

  • Husets størrelse
  • Bygningstype
  • Placering
  • Materialet det er opført it

En villa på 150 kvadratmeter fra 60’erne eller 70’erne koster omkring 70.000 eksklusiv moms at få revet ned. Det smarteste er at indhente flere forskellige tilbud fra forskellige nedbrydningsfirmaer.

Er der mulighed for jeg kan gøre det selv?
Det er fuldt ud forståeligt, at man gerne vil spare penge ved selv at klare arbejdet. Det er dog sådan at nedrivning af et hus er besværligt, og arbejdsbyrden er meget tung for en enkelt person.
Du skal først og fremmest leje de rigtige maskiner, som i sig selv koster penge. Derudover skal du have styr på hvordan materialerne skal sorteres.

Du skal have fat i en nedrivningstilladelse, som du normalt får fra kommunen. Processen tager omkring 3 uger. Når du har fået tilladelsen er den gældende i et år og du skal nok betale til administrationsgebyr for at få tilladelsen.

Renover vs. nedrivning
Tanken om at rive et hus ned, og bygge et nyt virker meget voldsomt i forhold til ordet ”renovere”, men kan det sagtens være at ved dit projekt ville det netop være billigere at genopbygge end at renovere. Hvis du har et hus der kræver meget arbejde, så kan det være økonomisk fornuftigt at genopbygge i stedet for.
Der er flere lag i det økonomiske aspekt, udover hvad selve prisen er på selve projektet, så er der også tale om prisen fremover. Et nyt hus er langt mere energisikkert end et ældre et, og vil derfor spare dig for tusindvis af kroner om året.

En ting er det økonomiske aspekt i det, men det andet er det emotionelle. Byggeri og renovering er stressende projekter, hvilket er endnu en årsag til at lade professionelle om at klare opgaven., men derudover så opstår der ofte uforudsete opgaver op i forbindelse med renovering og trække processen ud.

De fleste kender nogle, eller har selv prøvet at stå midt i en renovering – det er ikke fedt. Der er støv i alle rum og funktionaliteten i huset er der ikke imens renoveringen forgår.

Selvfølgelig kan det altid betale sig at renovere et rum i stedet for en nedrivning, det vi taler om er hvis man har flere større projekter på huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *