Indret dit soveværelse med omtanke

Står du overfor en ombygning af huset, eller skal du til at bygge helt nyt? Så bør du tænke lidt over, hvad du i fremtiden vil have ind i dit soveværelse og hvordan du indretter dig.

Vi har det med at lade soveværelset være det sted, hvor alt det, vi ikke kan finde plads til andre steder, ryger hen. Det kan også være, at der efterhånden er så fyldt derinde, at du ikke helt ved, hvordan du skal komme i gang med din oprydning. Her er ombygning, renovering eller nybyggeri en gylden mulighed for at re-designe dine rum i huset. For det betyder faktisk noget, hvordan du indretter dit soveværelse,og det betyder ligeledes noget, hvad du putter ind i soveværelset. Soveværelset er en af de rum, vi opholder os mest i, og søvnen er noget af det, der er vigtig for, at vi kan fungere i en hektisk hverdag – derfor skal soveværelset tilbyde de optimale betingelser for hvile, søvn og samvær med din partner. Vi har lavet en guide til, hvordan du forbedrer dit soveværelse:

 

Hvis du skal bygge hus

Skal du i gang med at bygge et hus, så kan det være en god idé tænke over, hvordan du får det bedste lysindfald i de forskellige rum. Det gør du ved at overveje, hvad du skal bruge de forskellige rum til. Vender alle dine vinduer mod øst, så vil solen kun stå lige på i morgentimerne, mens de om eftermiddagen vil være i skygge, fordi solen bevæger sig hen over himlen i løbet af dagen. Vil du gerne have eftermiddags/aftenssolen ind i studen, skal dennes vinduer vende mod vest eller så vidt muligt have vinduer på flere sider. Solen står som bekendt op i øst og går ned i vest, så det er ideelt at have soveværelsesvinduer mod øst. Det er nemlig bevist, at kroppen har godt af at blive vækket af lyset om morgen, da det understøtter kroppens biologiske rytme med at være vågen om dagen og sove om natten.

Hvis du skal renovere soveværelset

For en god portion år siden blev det moderne at indrette huset efter principperne i Feng shui – en kinesisk filosofi, der siger, at indretningen skal kunne gøre det muligt for energierne at flyde frit. Det gør de ikke, hvis der er for meget rod og for mange ting.

Selvom du ikke nødvendigvis tror på Feng shui, så kan det alligevel betale sig at læse lidt om de overordnede principper, for hvem har ikke oplevet, at det kan være svært at koncentrere sig, når der ligger en masse rod og bunker alle vegne? Rod og bunker minder os om alt det, vi burde nå, og det gør det svært at tænke klart, at koncentrerer dig om samvær med din partner samt at sove godt.

Når du derfor alligevel skal have ryddet alt ud af dit soveværelse ved en renovering, så vær selektiv med, hvad du putter derind igen. Reoler fra væg til væg med en masse ting på kan skabe et dårligt indeklima, da støv sætter sig på ting og flader og kræver hyppig afstøvning. Din seng er og skal være det vigtigste møbel i soveværelset og ofte behøver du ikke meget mere end den. Har du kommoder til tøj, så find nogle i lyse og beroligende farver, der harmonere med lyse vægge. På den måde er der ikke for mange farver, der bryder med roen i værelset. Farven på væggene skal skabe en behagelig og varm atmosfære i værelset, så du har får lyst til at opholde dig i rummet. Hav en bænk eller stol til at lægge tøj på og opsæt nogle lamper med behageligt lys.

Invester i nogle gode opbevaringsmuligheder, som ser pænt og lækkert ud. Sørg for at have en kurv til vasketøj, så det snavsede tøj ikke danner bunker på gulvet, og husk derefter at prioritere oprydningen på værelset, så detbliver ved med at være et rart sted at være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *