Få styr på boligkøbet!

Vi kender alle nogen der gerne vil købe bolig, og måske er det dig? Der er bare lige nogle ting du skal have styr på inden da. Så her er de fælder som mange hopper i, og her er selvfølgelig også et godt råd til hvordan og hvad du skal gøre for at undgå dem!

Vi skal passe på de unge

Når de unge skal have deres første bil, er der som regel altid en forælder med til at hjælpe dem. Båd i forhold til forhandlingen, men også til at finde den rigtige bil, ikke blive snydt, og selvfølgelig hjælper de med at gennemlæse kontrakten. En undersøgelse fra 2019 viste at mange af de unge ikke læser kontrakten igennem når de køber en bolig. Da de tror at det er en standard kontrakt som man trygt kan skrive under på, uden at læse det med småt. Og det er ikke kun de helt unge. Aldersgruppen for undersøgelsen var 18 – 34 år! Herudover går de også i mæglerfælden. Så ligesom når forældrene hjælper de unge med ikke at blive snydt af den frække bilsælger, der prøver at sælge en bil uden motor, så har de altså også brug for hjælp ved boligkøbet. Undersøgelsen viste nemlig, at 40% troede at mægleren var upartisk! Og altså også kunne rådgive køberen! Og så er det jo altså nemt for mæglerne… Som at stjæle slik fra børn! Så hvis i står og overvejer at købe bolig, så husk lige at få de gamle med ind over!

Livrem og seler

Selv du måske har en far eller en mor der har bolig, er det jo ikke til at sige, om de er hoppet i mæglerfælden eller ej. Det kan også være de bor til leje, eller at de desværre ikke er her mere. Uanset hvad, er det altid en god ide at få professionel rådgivning. Dette gøres som regel ved hjælp fra en boligadvokat. Selvom man måske har nogle år på bagen, og har læst nogle kontrakter i gennem, kan det virkelig være svært at finde ud af, hvad der egentlig menes, da kontrakterne jo netop er skrevet af en advokat. Og vi ved alle at de elsker at bruge et sprog som kun de forstår! Der er 3 områder en boligadvokat typisk hjælper:

Advokatrådgivning:

Som sagt elsker advokater at skrive kontrakter i et sprog så alle os andre ikke fatter et pip af hvad der står i dem. Og ved et boligkøb er der rigtig mange dokumenter og kontrakter der skal læses og forstås, så man ikke ender med at have købt katten i sækken. Med advokat rådgivning sikre du, at de skriver under på noget du er indforstået med!

Skødeskrivning:

Et skøde eller købsaftale som det også hedder, er en kontrakt hvor begge parter er blevet enige om handlen. Når denne er blevet skrevet, igen god ide at få en advokat ind over, skal skødet sendes til tinglysningsretten. Det er først når kontrakten er blevet tinglyst, at aftalen er reelt fastlagt, og officiel. En boligadvokat hjælper både med at gennemgå den, eller skrive kontrakten, og herefter sende den afsted til tinglysningsretten.

Refusionsopgørelse:

I Danmark betaler vi mange ting forud. Derfor er det jo kun fair, at personen der sælger boligen, ikke skal betale for det de har betalt forud. Derfor på selve overtagelsesdagen bliver diverse el målere og vandmålere aflæst, og det der laves en opgørelse over det betale og dette lægges til det endelige beløb til sælger. Dette er den nemme del, der er også ting som ejendomsskatter, vand og afledningsafgift, oliebeholdning, fællesudgifter og meget mere alt efter boligtype. Klik her for at læse mere om boligadvokater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *