Det er standarder der får ting til at passe sammen

Hos dansk standard udvikler og udgiver man standarder og man udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Dansk standard er Danmarks standardiseringsorganisation, hvor man arbejder med at skabe best practices for hvordan vi blandt andet overlevere viden og producere.

Deres arbejde udspringer sig af at det er hensigtsmæssigt at vi gør visse ting på samme måde, hver gang de udføres. Vi har mange standarder i vores dagligdag, der ikke er officielle standarder men normer i samfundet. Eksempelvis den grønne og den røde mand i lysreguleringen. Over hele verden betyder rød mand stå og grøn mand gå. Nodesystemet er også en norm for at overlevere musik til fremtidige generationer, dog uden at være en officiel standard.

Standarder gør det nemt at bygge som privat

Standarder er altså noget man bliver enige om og som er med til at skabe system og praktiske egenskaber. Det samme gælder får mange af vores små og store byggeprojekter hjemme i privaten. Her er vi hjulpet rigtigt godt på vej af standarder. Det er blandt andet standarder der gør det nemt bygge og få materialer der passer. Det er også standarder der sikre holdbarheden og muligheden for at teste. Mange af de eldreven værktøjer vi bruger i byggeriet er også reguleret af standarder.

Hos dansk standard har man forsøgt at sætte fokus på de standarder der omgiver os i vores dagligdag. Det kan du få et rigtigt godt indblik i her, hvor de har lavet en meget informativ og sjov grafisk visualisering af de standarder vi møder i haven. Hvis det ikke havde været for standarder ville vi opleve mange flere ulykker og problematikker både når vi laver almindeligt havearbejde, men også når vi sysler med mange af vores bygge og vedligeholdelsesprojekter.

Husk derfor at sætte pris på alle de små ting vi tager for givet, når vi står i byggemarkedet eller hjemme i værkstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *