Aflast dig selv derhjemme – undgå ledsmerter

På arbejdspladsen kan man støde på dem – aflastningsmåtter. En aflastningsmåtte kender de fleste, og mange har prøvet at stå på en. Det behøver dog ikke være arbejdsrelateret at have en aflastningsmåtte i hjemmet – mange ville nyde godt af den.

Ønsker man at højne sin egen komfort i hjemmet, kan man integrere en aflastningsmåtte til at tage de daglige stød.

Gør hverdagen lettere

Steder som køkken og badeværelse er steder, hvor familien opholder sig meget, og det er også steder, hvor man opholder sig stillestående i længere tid. For at undgå svage knæ eller hofter på den lange bane, bør man overveje en aflastningsmåtte. Som ordet i sig selv signalerer, er en aflastningsmåtte en måtte, der kan hjælpe én i hverdagen til at lette presset fra leddene og simpelthen aflaste kroppen. Ikke mange tænker over det, men lige så snart man rejser sig fra sengen om morgenen, har man belastet sine knæ – knæ, der skal holde resten af livet, og derfor bør man tage vare på dem.

Aflastningsmåtte i byggerodet – ja eller nej?

Er man derimod i gang med at bygge hus, er det heller ikke irrelevant med en aflastningsmåtte. Skal man male brædder eller vægge, ved man, at det kræver en oprejst kropsholdning, der strækker sig over længere tid. For at mindske risikoen for ømme ben og led, kan en måtte bidrage, meget konkret, til at få kroppen til at holde ud at stå op i længere tid.

En aflastningsmåtte kan dog ikke gøre hele arbejdet – vær opmærksom på, at man under længere stillestående aktivitet har tendens til at hænge i ryggen og overstrække knæ. Det er alfa omega med en god kropsholdning, således at man har de bedste forudsætninger for at undgå smerter.

Det må derfor være et absolut ja til en aflastningsmåtte i byggerodet, for på denne måde kan man under hele byggefasen tage måtten med sig rundt og fokusere på byggeprocessen fremfor smerter.

Aflast dig selv – også i garagen

At opholde sig i garagen er for mange en fryd, men det indebærer også skæve, asymmetriske holdninger og løft, når dækkene skal skiftes fra sommer til vinter, eller når man skal bygge diverse mindre huslige projekter. Mange ved, at man sover ekstra godt om natten, når man har brugt sin krop til fysisk arbejde, men det medfører også øget risiko for smerter jo ældre man bliver. Ved brug af en aflastningsmåtte kan man hjælpe sig selv, akkurat som motion hjælper levetiden og dermed have det godt og være uden smerter i flere år.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *