Tænk på klimaet: Ladestander og elbiler

Man kan ikke komme uden om at blive konfronteret med den grønne tankegang i disse tider. Der er efterhånden kommet et enormt fokus på at leve et mere bæredygtigt liv, og folk tilstræber mere og mere at efterleve disse nye levemåder.

Lad op på farten

Der er ikke noget bedre end at tage en tur væk for at få et lille afbræk fra hverdagen. Man behøver ikke tage langt væk for at få den fornyede energi, man sommetider har brug for. Hvis man er den heldige ejer af en elbil, kan der godt være nogle praktiske dilemmaer, man står overfor, hvis man fx planlægger at tage på en længere tur. For der er ikke uanede mængder el på en elbil, og derfor kræver det, at der bliver ladet op med en ladestander, hvis der skal køres langt.

For at danne sig overblik over de forskellige ladestandere, der findes rundt omkring, kan man downloade forskellige apps, der viser hvor de er placeret. På den måde ender man ikke i en situation, hvor man pludselig ikke har mere l på. Man kan sågar oprette sig på abonnementer, der tilbyder en specifik type ladestander, du kan benytte dig af. Når man er i besiddelse af en elbil, er det generelt bare en god idé at lave noget struktur, så man altid har muligheden for at køre i en opladt bil.

Privat ladestander: Brug tiden fornuftigt

Det tager selvfølgelig tid at lade en elbil op, men der er ikke så meget andet at gøre end at vente. Derfor kunne man tage tiden i hånden og se det som en god pause, hvor der bare er tid til at drikke en kop kaffe og vente.

Hvis man har en ladestander derhjemme, er det altid en god idé at lade op om aftenen, så den lader over natten. På den måde har man en køreklar bil, når man står op om morgenen. Hvis man dog er på tur med familien, og bilen skal lades op, kan man passende købe sig en frokost og sammen nyde situationen og nærværet. Det er nemlig ofte i disse givet pauser, at man er fuldt fokuseret på bare at slappe af og være til stede, i det, at man netop ikke kan lave andet end at vente, og også elementet, at turen er dedikeret til oplevelse sammen med familien, og ikke nødvendigvis at nå en endedestination inden for en bestemt tidsramme.

Lad kloden være

Det er ikke fordi, at man kan kalde sig selv hundrede procent klimaneutral ved at investere i en elbil, men man kan have på samvittigheden, at man, når man kører, udleder halvt så meget CO2, som man ville have gjort, hvis det var en dieselbil, man kørte rundt i. Selvom elbilen ikke er det mest udbredte transportmiddel endnu, kan du sagtens regne med, at det bliver fremtidens dille. Det kræver bare, at nogle tør tage det første skridt og investere i klimaet.

Man skal starte et sted, når det kommer til at leve mere klimavenligt, og dette kunne passende være det første sted.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *