Spar penge på varmeregningen med disse tre råd

Det er vådt og koldt udenfor, og for at holde varmen inde døre, kører radiatorerne for fulde drøn. Men dette er en dyr fornøjelse, og koster flere hundrede kroner om måneden. Frygt dog ej, for med tre gode råd, kan du spare penge på varmeregningen, uden at skulle fryse i hele vinterperioden.

Invester i en hulmursisolering

Hvis dit hjem er dårligt isoleret, suser varmen ud gennem alle husets revner og sprækker. Dette koster dig tusindvis af kroner, fordi dine radiatorer hele tiden skal gøre på højtryk for at holde rummet varmt, når varmen siver ud. Dette problem kan dog løses med en smart og effektiv hulmorsisolering. Hulmursisolering er den bedste isoleringsform, som du kan give dig i kast med. Med denne isoleringsform står du til at spare tusinde kroner på varmeregningen, hvert eneste år. Derudover er ydelsen ikke for dyr, og det tager ikke mere en højest et par dage at udføre, for en dygtig håndværker. Hos isoiso.dk kan du se priseksempler på hulmursisolering, samt kontakte deres dygtige håndværkere for et godt og uforpligtende tilbud.

Lær at styre radiatorvarmen

Mange af os bruger vores radiatorer helt forkert, eftersom at vi tror, det er nødvendigt at regulere på termometeret flere gange om dagen. Den dyreste måde at bruge dem på, er nemlig af skrue op og ned, så snart kulden eller varmen er over os. Hvis man derimod vil spare penge på varmeregningen, skal man ikke skrue ned for radiatoren om natten, for at skrue op for den om morgenen. Hvis du vil spare penge skal du nemlig have dine radiatorer kørende på middelvarme – både dag og nat.

Derudover er det vigtigt, at alle hjemmets radiatorer står på samme varmeniveau. Hvis én radiator står på fire, mens de andre kun står på én, er den ene radiator på overarbejde. Dette betyder, at den bruger alt for meget energi på at varme hele hjemmet op, og dermed bruger alt for mange penge. Hav derfor altid alle dine radiatorer stående på samme temperatur, så husets opvarmning fordeles ud over dem.

Fyr aldrig for spurvene

Den sidste råd er forhåbentlig velkendt for de fleste – men ikke desto mindre et råd, som kan spare dig for tusinde af varmekroner. Når du skal lufte ud i boligen, skal du altid huske at slukke for alle radiatorerne. Hvis du glemmer dette, siver varmen ud, og radiatorerne vil straks komme på overarbejde for at varme boligen op på ny. Dette vil koste dig en masse unødvendige penge, som med fordel kunne undgås. Husk derfor altid at slukke for radiatorerne under udluftning – også hvis du blot skal tage et morgenbad på badeværelset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *