Spar penge på din boligs varmeregning

Vinteren er over os, temperaturen falder og huset er koldt. Det er klart at din varmeregning stiger, men hvad kan du egentlig gøre for at undgå dette? Der er mange gode råd til, hvordan du holder varmeregningen nede. Hvis du også vil spare penge på din varmeregning, så læs med her.

Tjek temperaturen på dine radiatorer

Den klassiske fejl, der får din varmeregning til at stige, begynder med temperaturen på dine radiatorer. Mange tror at man sparer penge ved at anvende en radiator på den højeste temperatur frem for at benytte sig af flere.

Du bør i stedet indstille alle dine radiatorer på samme temperatur, så de bruger lidt energi på at opvarme din bolig i stedet for, at en radiator bruger store mængder energi.

Fjern dine møbler fra dine radiatorer

Det kan lyde som en lille bagatel, men du skal overveje at indrette din bolig, så møblerne ikke står opad dine radiatorer. Din sofa, en lænestol eller et helt tredje møbel kan blokere for varmen, så din bolig er længere tid om at blive opvarmet.

Derfor er dette råd aktuelt, hvis du vil spare penge på din varmeregning, men måske også startskuddet til at påbegynde din nye indretning.

Korrekt udluftning af din bolig

Et tredje råd, som kan give besparelser på din lidt for dyre varmeregning, er korrekt udluftning af din bolig. Det er derfor vigtigt, at du kun lufter ud kort tid ad gangen.

Hvis du lufter ud i længere tid ad gangen, så når din bolig at blive helt koldt. Det vil derfor tage længere tid at opvarme din bolig til en behagelig temperatur, hvilket vil svare til at kaste dine penge direkte ud ad vinduet.

Husk også at slukke alle dine radiatorer hver eneste gang, at du udlufter din bolig så intensivt. Hvis ikke du husker at slukke dine radiatorer, så begynder din varmeregning for alvor at stige, da radiatorerne vil begynde at modarbejde det enormt store temperaturfald i boligen.

Undersøg isoleringen og tætningslister på dine vinduer og døre

Sidst men ikke mindst så bør du undersøge isoleringen og tætningslisterne på dine vinduer og døre. Dine vinduer kan nemlig være nedslidte og gamle. Med andre ord betyder det, at kold luft siver ind i huset, så du er nødsaget til at skrue op for varmen på dine radiatorer.

Hvis isoleringen og tætningslisterne ikke er optimale på dine vinduer, så bør du overveje at udskifte dem med nogle nye. Som udgangspunkt kan det virke som et virkelig stort engangsbeløb, men det fungerer som en god investering på længere sigt, da dine besparelser vil være tydelige. Hvis du også overvejer at spare penge på dine varmeregning ved at udskifte dine vinduer, så klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *