Salg af bolig i sommeren – sådan gør du din bolig klar

Vi er kommet ind i sommermånederne og det betyder at det er højsæson for salg af boliger. Har du planer om at sælge din bolig inden for nærmeste fremtid er det derfor nu du skal slå til og sætte din bolig til salg. Inden du sætter boligen til salg, er der dog et par forberedelser. Vi har samlet de vigtigste i nedenstående artikel.

Få styr på tilstandsrapporten

Når du skal sætte din bolig til salg, er det en god idé at få lavet en tilstandsrapport. Tilstandsrapporten giver potentielle købere en idé om hvilken stand din bolig er i.

Det er ikke lovpligtigt at der er en tilstandsrapport for at sælge din bolig, men ved at lave en tilstandsrapport fraskriver du dig et ellers 10-årigt ansvar for fejl og mangler ved boligen som er skjulte.

Ved at lave en tilstandsrapport skal du dermed ikke stå til ansvar for din gamle bolig langt ud i fremtiden og det er derfor en kæmpe fordel for at du kan komme videre efter dit boligsalg.

En tilstandsrapport indeholder en byggesagkyndigs gennemgang af boligen, information om bygningskonstruktionerne og en række andre punkter i forbindelse med boligens stand. Du kan få svar her, hvis du vil vide mere om hvad en tilstandsrapport koster.

Når du får lavet tilstandsrapporten, kan du med fordel overveje om der er nogle punkter, som du kan forbedre for at gøre det nemmere at sælge din bolig. Hvis der er mange anmærkningen på tilstandsrapporten, kan det nemt skræmme de potentielle købere fra at købe din bolig frem for andre.

 

Indret boligen enkelt

Når din bolig skal vises frem til potentielle købere, er det vigtig at skabe en så enkel indretning som muligt, for at boligen fremstår godt for de potentielle købere.

Derfor gælder det om at indrette boligen så enkelt som muligt, for at det er nemt for nye personer at se deres drømme i boligen.

Det er samtidig vigtigt at rydde op, så der ikke er noget rod, når din bolig skal sælges. Selvom du ikke bliver generet at lidt smårod, vil det påvirke potentielle købere meget og kan give et negativt billede af din bolig.

 

Gør lidt ekstra ud af førstehåndsindtrykket

Op til selve fremvisningerne er det en god idé at gøre lidt ekstra ud af førstehåndsindtrykket, for at din bolig efterlader det bedst mulige indtryk.

I mange situationer er det førstehåndsindtrykket vi husker bedst og det gælder også når vi ser på nye boliger.

Hvis du gør lidt ekstra ud af det første der møder en, når man kommer til din bolig er du godt på vej til at gøre din bolig klar til salg.

Det kan fx være ved at sætte en buket blomster i entreen, rense terrassen en ekstra gang og ellers sørge for der er rent og pænt.

Tænk gerne over hvad andre vil lægge mærke til i din bolig og gør lidt ekstra ud af det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *