Sådan indretter du et minimalistisk hjem

Rod kan virke uoverskueligt, og det præger livskvaliteten i hjemmet. Rodet kan fylde så meget, at det er svært at se det hjem, man drømmer om. Der kan være så mange ting i skabene, at det næsten vælter ud, når lågerne åbnes. Det kan være svært at finde de ting, man bruger, fordi der bare er så meget. Det kan resultere i, at man køber nye ting tilsvarende ting, som man har liggende under en eller anden rodebunke.

Start med at rydde op i det nemmeste

Det kan være svært at smide ting ud, som der er minder knyttet til. Derfor kan det være en ide at starte med papiraffald og lignende. Tøjskabet kan også være et sted at starte. De færreste har præcis den mængde tøj, de har brug for. I stedet har de en stor bunke af tøj, de aldrig kigger på, og så to til tre yndlingsoutfits.

Det kan derfor være en ide at skære mængden af tøj ned, sådan så der kun er det tilbage, man rent faktisk bruger. Det er for eksempel mærkeligt at have 6 forskellige silkebluser, hvis der er en af dem, som man allerbedst kan lide. Med det i tankerne får man hurtigt ryddet ud. Og i tilgift bliver ens skab væsentligt mere overskueligt, og man får måske færre tøjkriser.

Hvor skal man gøre af tingene?

Når de nemme ting er sorteret i bunker af, hvad du bruger og ikke bruger, så kan du gå videre til resten af dit hjem. Hvis det er noget, du bruger, eller som giver dig glæde, så behold det. Resten skal sendes videre til nogle, der kan bruge det. I stedet for at tænke, at du skal sælge det eller på anden måde tjene lidt tilbage af det, du har brugt på det, så skal du egentlig bare give det fra dig med tak i sjælen. Noget vil måske ende som affald, og så kan affaldshåndtering af Celero måske håndtere det.

Du ved, at du i fremtiden ikke skal købe mere, end det du umiddelbart har behov for. På den måde sparer vi på verdens ressourcer og kommer til at leve i pagt med naturen. Det er så vigtigt at mærke, at der er nok i det, du har. Du behøves ikke investere i den nyeste mode – de færreste husker et årti tilbage på den fede jakke, man havde på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *