Sådan gør du din bolig mere sikker

Det er måske ikke alle mennesker, der tænker over, om deres bolig er sikker eller ej. Det er dog en god overvejelse at gøre sig, inden uheldet er ude, og man er havnet i en uheldig situation, der kunne have været undgået. Der er flere forskellige måder at sikre sin bolig på – bl.a. alt efter hvad man vil sikre den imod.

Få installeret en tyverialarm

En god investering i mange hjem, især de lidt større, er et alarmanlæg. Alarmanlæg kan først og fremmest hjælpe med at holde eventuelle tyveknægte ude, og hvis det skulle ske, at de alligevel kommer ind, gør anlægget også en forskel her.

Hvis man sætter sensorer på sine vinduer og døre, kan disse kobles til alarmsystemet, der så kan registrere om vinduer og døre er lukket og låst ordentligt. Så kan man få besked, hvis det ikke er lukket ordentligt, når man sætter alarmen til.

Derudover laver de fleste tyverialarmer også en masse larm, hvis nogen bevæger sig i et af de rum, hvor alarmens sensorer er sat op. Samtidig kan man også få anlægget til at give besked til politiet, et vagtselskab eller en selv – eller måske alle tre.

Udskift dine låse

Der kan være flere gode grunde til at få udskiftet eller omkodet låsene i sit hjem. Hvis man lige er flyttet ind, og vil være sikker på, at den tidligere beboer ikke kan komme ind med en eventuel ekstranøgle, kan det være en god idé at få omkodet eller omlagt alle låsene i sit hjem.

Bor man i en ældre bolig, hvor alle låsene er gamle, giver det også meget større sikkerhed, hvis man får skiftet låsene ud til nogle, der er nyere. Nyere låse gør det sværere for tyveknægte at komme ulovligt ind i boligen. Se mere hos danlaase.

I forhold til låse i boligen er det vigtigt at huske, at alle udvendige låse skal være af god kvalitet, hvis man vil være helt sikker. Det nytter f.eks. ikke noget at have nye, gode låse i alle dørene på nær kælder- eller havedøren, for så kan tyven jo bare komme ind i boligen af en af disse døre i stedet.

Sørg for røgalarmer i hele huset

En tredje ting, der også kan gøre hjemmet mere sikkert er, at man sørger for, at der er nok røgalarmer fordelt i hele boligen. Hvis man sørger for, at der er røgalarmer flere forskellige steder i boligen, bliver branden hurtigere opdaget, hvis uheldet skulle være ude. Dette gør, at beboerne i hjemmet hurtigere bliver opmærksomme på branden og kan skynde sig ud, hvis de er hjemme, men f.eks. sover.

Er beboerne ikke hjemme, er det stadig en stor fordel, at der er nok røgalarmer i huset – jo hurtigere branden bliver opdaget, jo hurtigere kan den blive slukket. Mange moderne røgalarmer kan endda også give besked til brandvæsenet og beboerens telefon, når de opdager røg.

Der er altså flere forskellige måder at gøre sin bolig mere sikker på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *