Lån til drømmeboligen, selvom banken siger nej

En bolig er ikke kun et sted, du skal være i når du skal sove og slappe af. Det er en drøm der bliver til virkelighed, når du som boligejer kan bestemme hvordan du vil indrette og designe huset. Går du og tænker på at finde drømmeboligen udenfor storbyen, hvis du er træt af stedet, hvor du bor nu? Nogle gange, specielt hvis du bor i et stort hus, så kan det være uoverskueligt at skulle flytte. Men med den rette planlægning, koordinering samt økonomi, så er du godt på vej. Sidstnævnte kan dog være svær at indfrie, men det vil vi heldigvis give dig nogle gode tips til.

Find det perfekte boliglån

Har du den mulighed for at tage et lån i banken, så bør du kraftigt overveje det. Hvis du har været kunde i en mindre bank i mange år, så har du nemt mulighed for at forhandle dig frem til en god og overskuelig rente, så du nemt kan få et lån der kan betales tilbage.

Et boliglån er en relativ stor mængde penge, fordi det skal gå til finansiering af et hus – en relativ stor omkostning, må man sige. Det er langt fra alle som har muligheden for at lægge et kontant beløb på bordet når et hus skal købes. Derfor er størstedelen tvunget til at låne penge, hvilket der ikke er noget i vejen med.

Mange vil vælge et realkreditlån, da det er den billigste låntype. Det er dog rigtig svært at blive kreditgodkendt til et realkreditlån, specielt for folk som ønsker at købe en bolig i yderområderne, selvstændige og folk som køber en bolig til under 1 million. Yderligere så dækker et realkreditlån kun op til 80% af boligens værdi. Det resterende skal finansieres med et banklån. Generelt så kan det ene i en dyr affære, da du også selv skal finansiere en vis procentdel af købesummen fra egen lomme.

En anden strategi du derfor bør overveje, er at optage et lån via et pantebrev. En af de gode fordele ved et pantebrev, er at dette finansierer op til 95% af boligens pris. Udover dette, så har du mulighed for at få en 100% fast rente uden nogen former for rentetillæg eller bidragssatser – det er stort set en umulighed hos banker eller realkreditinstitutter.

Du skal dog være opmærksom på, at du skal sætte noget i pant for at du kan låne pengene – f.eks. dit hus. Hvis du ikke kan tilbagebetale lånet, så har låneudbyderen rent til at sætte din bolig på tvangsauktion for at få dækket det uindfriede gæld.

Har du lyst til at læse mere om pantebreve, eller går du og overvejer at ansøge om et pantebrev, så tag et kig rundt på nettet hvor du kan læse meget mere om at muligheden for at låne penge ved at pantsætte noget, f.eks. din faste ejendom.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *