Guide: Brændeovn eller pilleovn til sommerhuset?

Er du træt af den kolde vinter og vil du gerne have en hyggelig varmekilde til sommerhuset? Så kan du på denne side læse om, hvad fordelene og ulemperne er ved at installere en brændeovn eller en pilleovn i dit sommerhus.

Åben ild = hygge

Med en brændeovn eller en pilleovn i dit sommerhus, er du sikker på at du kan få hygge til hele familien. Mange danskere forbinder nemlig disse med både hygge, tradition og fællesskab. De fleste sommerhusejere, bruger deres sommerhus både om sommeren og om vinteren. En brændeovn eller en pilleovn, kan bruges året rundt, både i sommermånederne og i vintermånederne.

Skal du så vælge at installere en brændeovn eller en pilleovn i dit sommerhus? Det kommer meget an på hvilket behov du har og hvor stort dit sommerhus er.

Herunder kan du læse om fordelene og ulemperne ved at installere enten en brændeovn eller en pilleovn.

Hvis du vælger en brændeovn

Mange mener at en brændeovn er det eneste rigtige valg, da man i den brænder ”rigtigt” brænde af, og derfor kan se de store ”naturlige” flammer og kan høre de små brag fra når de tørre knaster springer. Det kan være rigtig hyggeligt at sidde og stirre ind i gløderne som kommer når træet er ved at brænde ud.

Nogle af ulemperne ved en brændeovn, kan være at den kræver mere vedligeholdelse i form af rengøring, opfyldning af brænde og så holder brændet bare generelt ikke lige så lang tid som ved en pilleovn.

Det er også dyrere at skulle købe brænde til din brændeovn end hvad det koster at købe træpiller til en pilleovn. Du kan på stampemollen-traepiller.dk se hvad træpiller koster.

Hvis du vælger en pilleovn

Mange vælger i dag at installere en pilleovn i deres sommerhus i stedet for en brændeovn. En pilleovn laver varme ved at brænde de træpiller af som du kan se på linket højere oppe. Nogle af fordelene ved at bruge en pilleovn, er f.eks. at din pilleovns varme holder meget længere tid og du kan tænde og slukke den ved at bruge en fjernbetjening (nogle kan styres fra mobilen). Faktisk kan mange pilleovne varme i op til 5 dage på en opfyldning.

Mange vælger også at købe en pilleovn fordi den ”producere” en langt mere CO2 venlig energi, end en brændeovn gør, den er faktisk helt op til 70% mere energivenlig.

Ulemperne ved at købe en pilleovn er at den er meget dyrere end en brændeovn. (dette betaler sig dog hjem på sigt, når man kigger på omkostningerne ved at købe træpiller fremfor brænde).

Du har ved at læse denne sammenligning af brændeovn og pilleovn, forhåbentlig fået skabt dig et overblik over hvad fordelene og ulemperne er ved begge dele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *