Gode tips til indretning af din stue

Skal du indrette din stue, men mangler du inspiration til hvordan du kan gøre dette på bedst mulige måde, så læs med her, hvor vi har samlet nogle gode tips.

Overvej hvordan du vil bruge din stue

Allerførst er det vigtigt, at du kigger rundt i din stue, og overvejer hvordan du vil bruge den. Se på rummets stærke sider – hvor kommer lyset ind fra, hvordan er rummet opbygget – og brug disse i din indretning.

Har du eksempelvis en skråvæg i din stue, så udnyt denne, og lav et hyggehjørne, som du kan bruge til at læse en god bog i.

Herudover, er det vigtigt at tænke over, hvor du vil bruge mest tid i din stue. Er det i sofaen, er det ved spisebordet eller er det i dit hyggehjørne?

Når du har fastgjort dette, kan du indrette dette som det første på en måde så du også kan nyde udsigten udenfor, og derefter indrette resten af områderne udenom dit primære afslapningsområde.

Vær kreativ

Vil du gerne sætte et unikt præg på din bolig, så brug din fantasi og slip kreativiteten løs. Tilføj farver i din indretning, eksempelvis ved at male væggene, og brug alternative løsninger.

Tænk i utraditionelle baner og udskift eksempelvis det traditionelle spisebord med et barbord. Barborde associeres ofte med en festlig aften og masser af alkohol, og er ofte en del af bylivet og ikke en del af hjemmet.

Erstatter du dog spisebordet med et barbord, kan du skabe en hel ny idé om det – et bord, hvor familie og dine nærmeste mødes til en hyggelig middag og skaber relationer og minder.

Der findes mange forskellige former for barborde, og blandt andet møbelkompagniet.dk har et bredt udvalg, så du er sikker på, at du kan finde noget, der passer perfekt til netop din indretningsstil.

Indret rummeligt

Sørg for at indrette på en måde, så din stue ikke virker alt for tæt pakket. Et godt råd er at lave stier, hvor man frit kan gå uden at der er møbler i vejen.

Det skaber nemlig en vis rummelighed i din stue, og du skaber luft i rummet. Sørg derfor for ikke at placere din sofa ved døren, og indret på en måde, så det er muligt at åbne og lukke døren.

Undlad også at placere møbler foran vinduer, da du dermed vil skærme for det naturlige lys, som ikke kan trænge ind i rummet.

Til sidst er det også en fordel at placere møblerne nogle få centimeter væk fra vægge og hjørner, da det også bidrager til at skabe en vis rummelighed, og får dit rum til at virke større.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *