Giv facaden et løft

Vil du have vejens smukkeste hus? Så brug sensommerens sidste varme til at male facaden. Der er ikke noget smukkere end et nymalet hus. Uanset om du maler facaden for din egen fornøjelse, eller fordi du skal sætte dit hus til salg, så giver det et enormt løft at få malet huset.

Malet hus eller rå mursten?

Facademaling – også kaldet murmaling – kan bruges på en række materialer. Er dit hus i forvejen malet, men begyndt at skalle eller få misfarvninger fra vind og vejr, så er en god udendørs maling vejen frem. Den beskytter facaden og giver et flot løft til hele huset. Facademaling kan bruges på rå mursten, malede eller pudsede husmure samt betonmure.

Det skal du tjekke, inden du går i gang

Før du maler, skal du tjekke overfladen. Porøse fuger eller puds skal repareres, så malingen kan hæfte ordentligt. Fugens indhak i muren må ikek være for dybt, da der kan samle sig regnvand, som langsomt vil tære på både mursten og maling. Hvis indhakket er dybere end 2-3 mm, bør det fyldes ud med frisk mørtel. Har du ikke erfaring med mørtel og murerarbejde, så kontakt en lokal murer. Har du en kalket facade, så giver det mest mening at kalke igen frem for at male. Det er nemlig nødvendigt at fjerne det gamle kalklag, inden du maler.

Valg af facademaling

Når muren er jævn og ren, er den klar til maling. Er din facade tidligere malet, kan du med fordel benytte den samme slags maling for at opnå det bedste resultat. Der findes mange slags facademaling af høj kvalitet. Generelt er det vigtigt at vælge en diffusionsåben maling, som sikrer, at dine vægge kan ånde og komme af med fugten. Hos Davidsen finder du et stort sortimentet af sokkelmaling, silikatmaling, strukturmaling og cementbaseret facademaling. Du kan altid få hjælp og rådgivning til murmaling hos Davidsen, uanset om det drejer sig om valg af farve, struktur eller fremgangsmåde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *