Få hjælp til at finde den rette emhætte

Størstedelen af mennesker kender til lugten og mados, som kan forekomme når man laver mad i hjemmet. Det kan være en skøn lugt at blive mødt af, når man træder ind i et hjem, men lige så skøn lugten kan være, kan den også være generende og knap så appetitlig at have hængende i hjemmet.

En emhætte er et apparat, som de fleste kender, som er placeret over komfuret for at suge mados ud af køkkenet og minimere madlugten til resten af huset, da en tung lugt af bacon f.eks. kan længe blive i huset, som hovedparten gerne vil undgå.

Frithængende eller wirehængt

Når man snakker om emhætter findes der overordnet set to kategorier, de frithængende emhætter hvor de hænger frit over komfuret, som oftest er lidt større end den anden kategori, wirehængte. Wirehængte emhætter hænger, deraf navnet, i wires så de ikke fylder særlig meget i køkkenet og derved fås wirehængte emhætter i flere størrelser og former. Dette kommer an på personlige præferencer, hvilken emhætte man finder mest tiltalende af de to kategorier.

Wirehængte emhætter kommer i langt flere former end frithængende, da de frithængende kan anses som at en klassisk emhætte, med et rør fra loftet, hvor hovedet på emhætten er placeret lige over kogepladen. De wirehængte i flere former gør, at køkkenet kan blive ”lettere” at se på, da de fylder mindre.

Udvalg af emhætter

Som nævnt ovenstående findes der to overordnet set to kategorier. Ved wirehængte emhætter, findes et bredere udvalg på markedet, da det er muligt at designe og producere denne slags emhætter i flere faconer og størrelser. De frithængende emhætter er sværere at nytænke og lave fancy designs som wirehængte, men dog findes der stadig mange flotte frithængende emhætter, som kan pryde ethvert køkken imens emhætten fuldfører sin opgave, at fjerne lugten og mados fra køllenet.

Det store spørgsmål er, hvilken slags emhætte synes man, vil passe ind i sit køkken, da emhætter i dag, er blevet langt flottere og stilrene, end for bare 10 år siden. Med det brede udvalg kan man uden tvivl finde en, som falder i sin smag og er nydelig at have hængende i sit køkken.

Recirkulation af luft

Udover at udseendet er forskelligt på de to slags emhætter, så er funktionerne ydermere også anderledes. En wirehængt emhætte gør brug af recirkulation af luft, som i ordets basale forstand betyder, at emhætten suger luft og mados op, hvor det bliver filtreret, hvor det bliver pustet ud i rummet igen. Dette betyder at man skalhave et kulfilter med, da dette sørger for at tage størstedelen af lugten.

Der eksisterer mange slags emhætter, frithængende eller wirehængte, i mange forskellige former, men alle emhætter har dog det samme formål, at undgå lugt og mados bliver hængende og spredt i hele huset under madlavningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *