En livredder der koster få hundrede kroner

En røgalarm er en vigtig brik i en bolig. Hvis man ikke har røgalarmer installeret rundt omkring, så løber man en stor risiko, hvis der en dag skulle opstå brand mens man eksempelvis sover. Så skal du være heldig at vågne op i god nok tid til at få det under kontrol eller komme ud af huset, men det er utroligt risikabelt at gamble med sit liv på held.

Derfor er det en rigtig god ide at få installeret en eller måske flere røgalarmer rundt omkring i din bolig, hvis du ikke allerede har fået det gjort.

En røgalarm redder liv

Big living room in modern decorated apartment
Big living room in modern decorated apartment

En røgalarm er udviklet til at kunne redde liv, hvis der en dag skulle opstå røg eller brand. Hvert år er der alt for mange mennesker, der mister livet på grund af brand, og for at have den størst mulige chance for at være sikker på at vågne, hvis der skulle opstå brand eller røg, kan det være klogt at investere i en røgalarm.

Hvis i bor flere personer i boligen, så er det ikke kun dit eget liv, du leger med, men også de andres, ved ikke at have en røgalarm. Så bid den lille investering i dig og få det sat op så hurtigt som muligt. Find gode priser på røgalarmer her: dit-indbo.dk/rogalarm

Hvor skal mine røgalarmer sidde?

Der er et par gode tommelfingerregler for, hvor en røgalarm skal sidde, og hvor den helst ikke skal sidde. I rum som toilettet, badeværelset og køkkenet er det mindre smart at få installeret røgalarmer.

Først og fremmest er der i de to første rum som regel ofte utroligt fugtigt, hvilket en røgalarm, som så mange andre maskiner og installationer, naturligvis ikke har godt af. Og ved at have den i køkkenet vil du, alt afhængig hvor god en kok du er, formodentlig ofte komme til at sætte den i gang helt unødvendigt.

Men hvor skal man så placere sine nye røgalarmer?

Først og fremmest er det en god ide at placere dem så tæt på eksempelvis soveværelset som muligt. Det er jo vigtigt, at man kan høre røgalarmen gå i gang, mens man ligger og sover. Derudover kan det også være en god ide at få røgalarmer i rum, der fungerer som bindeled til mange andre lokaler, hvilket eksempelvis kunne være i gangen.

En bolig behøver nødvendigvis ikke mere end en enkelt røgalarm, men for at være på den sikre side, kan det være en ide i hvert fald at få to-tre stykker. Især hvis boligen er delt op i flere etager.

Skulle du bo i en lejelejlighed, hvor der ikke er installeret en røgalarm fra starten af, så kan du også selv vælge at sætte en op der. Alternativt kan til at starte med høre din udlejer, om han har tænkt sig at gøre det.

Er det ikke tilfældet, så er det klogt at installere den selv. For i sidste ende er det jo din egen og de øvrige medlemmer af husstandens sikkerhed, der er på spil. Og der kan lige så vel opstå røg og brand i et lejlighedskompleks som i et almindeligt hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *