De 5 vigtigste ting til dit køkken

En god kok kræver godt udstyr. Med det rette udstyr kommer du langt i køkkenet og du kan lave rigtig god mad. Du behøver ikke gå ud at købe en masse maskiner. Hvis du har styr på råvarerne og nogle få kvalitetsting så er du godt på vej. Invester i redskaber og udstyr som gør den store forskel. Kvalitet er vigtigt når det kommer til køkkenudstyr. Basisudstyret til køkkenet er ganske få dele, som kan gøre den stor forskel.

De 5 vigtigst køkkenudstyr

En vigtig ting når det kommer til køkkenredskaber, er at dine knive er skarpe. En af måderne at sørge for det er den rigtige opbevaring. Med en knivmagnet undgår du at knivene ligger op ad hinanden og bliver skadet når du tager dem ud. Knivskinnen er samtidig enkel og smuk i modsætning til en knivblok som godt kan virke klodset. Hvis du vælger en knivmagnet i træ, har den magneter på bagsiden. Den har et minimalistisk og enkelt design som passer ind i dit køkkens indretning.

Den anden ting som er vigtigt for dine knive, er et godt skærebræt. Det skal helst være i plast eller træ for at dine knive ikke bliver sløve. Et skærebræt i træ er samtidig meget æstetisk. Du kan også få skærebrædder til kød hvor der er en rille til saften. Når du køber skærebrædder, skal du huske at have mindst to. Du skal nemlig bruge et til grøntsager og et til kød. Du skal selvfølgelig også anskaffe dig nogle rigtig gode knive.

Det er en rigtig god ide at have en røremaskine i dit køkken. En elektrisk mikser sparer dig for en masse arbejde. Det er næsten umuligt at røre flødeskum uden en håndmixer. Derfor er det en af de 5 ting du bør anskaffe dig som det første. Samtidig er det selvfølgelig også en god ide med almindelige piskeris for eksempel til sovsen.

Gryder og pander er et must i et hvert køkken. Det er en god ide som minimum at have 2-3 gryder og 2-3 pander. Du skal sørge for at de er forskellige størrelser. Der kan være mange belægninger på pander. Det vigtigste er uanset belægningen at du behandler dem ordentligt og undgår at bruge metalredskaber.

Det er også en god ide at have et par fade og ovnfaste fade eller bradepander. De skal også meget gerne have forskellige størrelser. Disse fade kan være af metal, glas eller porcelæn. En helt anden ting du vil blive glad for er den rette højstol hvis du har børn.

Hvad kan du ellers bruge til køkkenet?

Ud over det udstyr der allerede er nævnt, er der naturligvis mange andre ting du skal bruge. Nogle af de ting du skal købe som det første, er en sigte og et dørslag. Du skal selvfølgelig også bruge grydeskeer og paletknive. Du kommer heller ikke uden om en kartoffelskræller og en dåseåbner. Skåle skal der også til og gerne i mindst tre størrelser. Hvis du skal kokkerere, skal du også have et rivejern eller en mandolin. Du kan få udstyr med flere funktioner så du ikke behøver at have alle separate dele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *