Brug mere tid i værkstedet – 2 hobbyer vi ikke må lade uddø

Der er mange ting man kan bygge og skabe med hænderne. Det er en fantastisk at kunne være kreativ og fordybe sig i sine egne projekter. Det er beroligende at være kreativ og det er ikke noget der nødvendigvis behøves at foregå i værkstedet.

Kreativitet finder sted i køkkenet, i haven, i hjemmet, på arbejdet og meget mere. Det er ofte vores frirum og det giver og flere delmål. Kreativitet giver os muligheden for at indfri drømme og gøre alvor af de tanker, som man længe har gjort sig omkring noget der kunne være sjovt at prøve.

Det er moderne at være kreativ

I lang tid har det været de hobbyer, der mere var tidsfordriv end noget andet, været dem, der var de mest populære. Noget ser dog ud til, at det er ved at ændre sig. I hvert fald ser de danske webshops fremgang, når det kommer til de mere kreative hobbyer. En kreativ hobby kendetegnes ved, at der kommer et produkt ud af det. Om det er et fysisk produkt, er underordnet – du kan eksempelvis også skabe et stykke musik, hvis det er det, du ønsker.

Men det er især også de hobbyer, der har med den mere fysiske del af kreativitet at gøre; syning, strikning og broderi. De kreative mennesker er ikke kun dem der arbejder med håndværk til dagligt, der er masser af kreativitet i os alle, som vi bør pleje. Det er sundt at være kreativ og lave noget, der fjerner ens tanker fra hverdagens stress og jag. Hobbyer er for mange sportsgrene, men det er lige så afstressende at side med noget kreativt.

Keramisk håndværk

Keramik havde sin storhedstid i 70’erne, hvor især kvinderne virkelig var aktive. Det lader dog til, at det er endnu en hobby, der er kommet tilbage – og det er i særdeleshed det, man kalder for en fysisk hobby, hvor man virkelig kan slippe kreativiteten fri.

Samtidig er man jo så heldig, at man kan få en masse fede ting ud af det, hvis man dyrker keramik som hobby; eksempelvis det klassiske askebæger, krukker, brugsgenstande og figurer. Mange ting kan komme ud af keramik og det er bare med at tænke kreativt og slippe tankerne løs. Det behøves ikke at være kønne resultater, men det er heller ikke altid formålet med processen.


Trædrejning

Trædrejning er meget henne i samme kategori, der er blot tale om et helt andet materiale end ler. Trædrejning er ikke lige noget, man bare kaster sig ud i, men har du adgang til det nødvendige udstyr ( og masser af tålmodighed, eller alternativt en mikroovn), så kan man mange steder også igennem nettet lærer hvordan man drejer en evt. træskål.

Det kan gå hen at blive en hel sport at skabe reelle brugbare genstande. Man bliver ofte mere glad for de ting, man er stolt af, man selv har kreeret. Der er langt flere vinkler og en masse metoder man kan eksperimentere med, det handler blog om at være nysgerrig. Selvfølgelig kræver det også det rette værktøj og en drejebænk, men der findes ikke mange hobbyer, som ikke kræver lidt investering. Man kan altid afprøve et kursus først og se om det er noget for en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *