Undgå ulykker når du bygger

Hvert år sker der desværre en række ulykke i folks eget hjem. Faktisk siger man, at det farligste sted, du kan være, er derhjemme, pga. alle de ulykker der sker. Selvfølgelig skyldes det også, at du tilbringer meget tid derhjemme, men hvis du er kontoransat, er dit hjem også farligere, fordi du aldrig ville arbejde med den slags på din arbejdsplads.

Her er nogle af de ting, som du skal tænke på, når du går i gang med dit næste byggeprojekt.

 

Må du selv udføre jobbet?

Det allerførste, du skal tænke over, er, om du selv må udføre arbejdet på din bolig. Der er en række ting, som du ikke selv må udføre, og du derfor skal have andre til at gøre for dig.

 

Du skal ikke begynde at udføre disse ting selv, da der er en grund til, at du ikke selv må gøre det. Det skyldes bl.a., at det er farligt for dig, og hvis noget går galt, så dækker din forsikring ikke.

 

Stort set alt inden for elinstallationer skal en autoriseret elektriker udføre. Herudover er der også en række arbejde, som du skal lade VVS’en om at udføre.

 

Hvis du selv laver VVS arbejde og der går noget galt, så er det pludselig dit ansvar, så ud fra forsikringsmæssige hensyn bør du aldrig gøre det.

 

Du må selvfølgelig godt selv opsætte en håndvask osv., hvis der allerede er rør til det. Du bør blot altid undersøge, hvad du selv må udføre, og hvad det kun er specialister, som må udføre.

 

Brug det rigtige værktøj

Det er vigtigt, at du tænker over, hvad du skal bruge for at løse en opgave. Det kan ikke anbefales, at du selv prøver at gætte dig til, hvad du kan bruge. Investér i de ting som du skal bruge, så du altid har de rigtige ting.

 

Hvis du har gammelt værktøj, er det værd at overveje, om der er kommet noget nyt på markedet, som er mere sikkert.

 

Pas på dig selv

Generelt skal du aldrig tage nogle vanvittige chancer. Det er sket alt for tit, at folk dør, fordi de er faldet igennem deres tag, når de lavede arbejde på det. Du skal sørge for at købe en god stige til at kravle op på taget, og så skal du også have en stige til arbejdet på taget for at undgå uheld.

 

Generelt er det en god idé at købe gode stiger, da rigtig mange uheld sker, når man kan falde ned for ting. Selv ved fald på få meter kan man være uheldig at lande forkert, og derfor skal du altid bruge en stige til arbejde med højder. Du kan finde en god stige her.

 

Hvis du skal nå ting i en vis højde, vil vi også anbefale, at du bruger en stige. Du bør aldrig kravle op på møbler eller ting, som ikke er lavet til det, for de ender med at gå i stykker. Hvis du står med en skruetrækker i hånden, kan det let gå galt, når du vælter.

 

Du skal passe på dig selv og tænke dig om, når du arbejder på dit byggeprojekt. Hvis du gør det, så skal det hele nok gå.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *