Tips til at få et mere miljøvenligt hus

Vi lever i en verden hvor der de senere år har været større fokus på miljøet, det skinner blandt andet igennem ved den stigende økologi der findes i supermarkederne. Lige sådan er der flere nyheder om, hvordan vi påvirker jorden i negativ retning, hvor isen på de forskellige poler langsomt smelter, hvilket kan have faretruende konsekvenser i fremtiden, hvis der ikke bliver taget hånd om disse problemer nu. En måde hvorpå, den almene danske borger kan bidrage til at støtte miljøet i en mere positiv retning er blandt andet ved, at bygge deres hus med mere energi-og miljøvenlige produkter.  Her kommer der nogle tips til, hvordan huset bliver mere miljøvenligt.

 

Indret med genbrugsmaterialer

 

Et godt sted at starte hvis man gerne vil gøre boligen mere miljøvenlig er ved at indrette den med bæredygtige materialer. De fleste tænker sikkert at det ikke er særligt moderne og at der ikke kan findes møbler, som både er trendy og miljøvenlige. Det er dog langt fra sandt.  Der findes rigtigt mange ultra fede møbler i genbrugsforretningerne, hvor mange af dem gemmer på en interessant historie og fortid, som gør at de er sjove at have i hjemmet. At indrette med genbrugsmaterialer er ikke lig med at hele stuen eller værelset skal ligne noget fra 60´erne, men nu om dage er det mere populært end nogenside at mixe forskellige stilarter, hvorfor man sagtens kan have et bord eller en gammel lænestol til at stå ved siden af noget mere nutidigt. Det giver sjæl til rummet.  Det er ligegyldigt om man ejer sit eget hus eller har en roomie i en lille lejlighed, at dette kan gøre sig gældende.  Hvis man har en roomie og skal indrette en fælles stue, så kan det være sjovt at indrette en stue med miljøet i mente, hvor man eksempelvis kan gå på jagt efter den fedeste genbrugsstol. Mangler man en roomie, så er det muligt at finde en ny på Findroomate.

 

Isoler boligen på retmæssigvis

Isolering har afgørende betydning for, hvor stort energiudslippet er for hvert hus.  Er huset dårligt isolering skal det varmes op x antal gange ekstra i forhold til et hus som er godt isoleret, hvilket på sigt betyder et større forbrug af olie eller kul, hvis disse er grundressourcerne. Det er langt fra godt for miljøet i og med det bidrager til større pres på ozonlaget og globalopvarmning. I den forbindelse kan det være relevant at få huset til eftersyn, hvis det er dårligt isoleret og få det isoleret på ny. Her kan det være en god ide at bruge papiruld, som er et effektiv og ikke mindst et bæredygtigt produkt til isolering. Papiruld er lavet af resterne fra diverse ugeblade, som aviser og magasiner.  Fordelen ved at bruge papiruld som isolering er blandt andet, at det sprøjtes ind, hvilket vil sige at det kan nå selv de mindste huller mellem inder og ydermuren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *