Salg af bolig: Disse ting bør du overveje

Står du overfor et boligsalg, så ved du helt sikkert, at der er lidt flere ting at forholde styr på, end man måske forestiller sig i første omgang – så mange, at man kan komme til at glemme nogle af dem. Derfor har vi her lavet denne guide, som vil inspirere og påminde dig om nogle af de ting, som du skal overveje i en salgsproces. Læs med og få et overblik over dit salg.

Alt det praktiske

Først og fremmest er der i forbindelse med et boligkøb en masse praktisk, som I som sælgere bør forholde jer til. Helt grundlæggende er det at få en prisansættelse, som vil kunne give jer en idé om prisen. Måske I vil have en mægler på? Her kan i få en helt konkret salgspris. Når prisen er fundet, og der kommer købere, så handler det om flere praktiske ting. Hvor lang skal overtagelsen være, og hvor langt er I villige til at gå ned i pris? Det er to spørgsmål som I som sælgere har ret til at have en finger med i spillet om. Måske I har en overtagelse på tre måneder, men køberne vil have boligen efter seks måneder – ja, så må man finde et kompromis eller stå fast. Dette er blot nogle af de praktiske ting, som er nødvendige at overveje.

De juridiske aspekter

Nogle gange kan en handel ikke være gennemsigtig og nem at finde hoved og hale i. Det gælder både, når der skal købes en bolig eller sælges en bolig. Heldigvis er der nogle kloge hoveder, som kan hjælpe dig i en sådan situation. Bor du i København og måske i nærheden af Frederiksberg, så kan det anbefales at knytte sig til en boligadvokat Frederiksberg, som vil sørge for, at alt går efter spillereglerne, samt at ingenting overses og chokerer senere i processen.

Mavefornemmelsen

Noget er det vigtigste og mest væsentlige i en boligsituation er mavefornemmelsen. Måske man allerede har besluttet, at boligen skal sælges. Men er beslutningen taget med hånden på hjertet og med den rette mavefornemmelse? Nogle gange kan man nemt snakke om, at et salg af boligen ville være godt og rart, men er det sådan du føler det helt nede i maven? Et boligsalg er nemmere og enklere, hvis du har mavefornemmelsen med, ellers kan det nemt komme til at føles forkert og forhastet. Måske det endda gør salget nemmere, hvis du inden salget har fundet din næste bolig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *