Sådan skaber du 3 dekorative vægge i din stue

Er drømmehuset købt, og går du og tænker over, hvordan du skal indrette alle de nye rum? Det kan være svært, når det kommer til stykket, fordi du ikke bare har et rum eller et mindre områder, der skal nytænkes – du har er et helt hus.

Her har vi samlet forslag til, hvordan du kan dekorerer dine stuevægge, så de giver stuen et helt specielt udtryk:

 

  • Lav en farverig væg

Det kan nogle gange virke uoverskueligt at skulle dekorere mange nye vægge, når man flytter ind i et nyt hus. Man kan føle sig lidt presset til at finde noget at hænge op, da huset/stuen ellers kan komme til at se ufærdig ud. En nem løsning på det problem er imidlertid, at du maler 1-2 vægge i stuen i en kontrastfarve til grundfarven. Og du behøver ikke vælge en sart grå eller lyserød – for tiden er de mørke og lidt dystre farver moderne, så hvad med at prøve en helt mørkeblå eller dyblilla? Du kan også vælge at bruge en svamp til at duppe farven på væggen, så du opnår en meleret effekt.

Når du farvelægger en hel væg, vil du ikke have behov for så meget dekoration på de resterende vægge.

 

  • Lav en dekorativ væg

Der findes mange muligheder for at dekorere sin væg, og det behøver ikke begrænse sig til billeder. Hvad med at lave en væg bestående af mange forskellige ting, såsom billeder i forskellige størrelse, med forskellige rammer, af forskellige kunstgenrer, og i forskellige farver. Runde spejle kan ligeledes bruges, som f.eks. AYTM spejle fra waspsliving.dk, der kan findes ved at klikke her, da de bryder med de firkantede rammer. Du kan også dekorere med lamper, børnenes tegninger eller plakater.

Find dine dekorationer på mindre gallerier, hvor de kun har et par enkelte kopier af upcoming kunstneres værker. På den måde får du noget helt unikt. Herudover finder du spændende plakater og grafiske print i diverse kunstshops rundt omkring på landets museer.

 

  • Tapesér væggen med dit eget billede

Der er netop kommet en fornem mulighed for at lade sig omgive sig med sine bedste ferieminder. Nu kan du nemlig få printet specieldesignet tapet, som du kan bruge i din stue i stedet for at hænge billeder op af familien. Hos virksomheden Illux er dette blandt andet  en mulighed. Du sender dit billede ind, og de printer det på tapet. Har du ikke et yndlingsbillede, kan du i stedet finde et motiv, som du gerne vil kigge på hver dag. Måske det skal være et motiv af grøn forårsløv, af et brusende hav eller sneklædte bjerge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *