Når du skal bygge hus

At bygge hus er et kæmpe projekt, og det kan være en rigtig god idé at få en dygtig boligadvokat med ind over projektet. 

Få styr på kontrakterne

Når du bygger hus, så indgår du samtidig samarbejder med mange forskellige håndværkere. Du bør udfærdige en klar kontakt med hver enkelt håndværker, så du er sikker på, at der er klare aftaler i forhold til byggeopgaven.

En boligadvokat kan hjælpe dig med at sikre, at disse kontrakter er korrekt udformet, så der er taget højde for alle faldgruber. Det skaber mere tryghed, mens byggeprojektet står på, og betyder at du behøver at bekymre dig mindre. Mere præcist kan boligadvokater hjælpe dig med de juridiske elementer, så der er klare linjer i forhold til hele projektet. Find en boligadvokat her.

Hvis du samarbejder med et byggefirma, bør du også få en boligadvokat til at gennemgå kontrakten. Der kan ligeledes her være ting, som du har overset, og det kan skabe splid i projektet.

 

Det kan blive dyrt

Hvis du vælger at gennemføre et byggeprojekt uden hjælp fra en boligsagkyndig, kan det blive en dyr fornøjelse. Kontrakterne fortæller nemlig ikke blot, hvordan arbejdet skal udføres, men også hvordan eventuelle uenigheder skal løses.

I mange byggeprojekter bliver det aldrig nødvendigt at hive kontrakten frem, men når det brænder på er den uundværlig. Derfor er det vigtigt, at der er styr på dine rettigheder. Du skal huske på, at håndværkerne er vant til at beskæftige sig med projekter som dit, men det er du ikke.

I forbindelse med byggerier, er det ofte tidsplanen, som der opstår uenigheder om. I kontrakten bør du derfor sørge for, at der er en klar tidsplan, som skal overholdes. En boligadvokat kan vejlede dig i, hvordan denne skal udfærdiges, så du er sikker på, at håndværkerne ikke kan løbe fra deres ansvar.

 

Vejledning hos byggesagkyndig

Hvis du ikke har forstand på byggerier, kan det være en god idé at kombinere boligadvokatens ekspertise med en byggesagkyndig. Boligadvokaten kan kontrollere det juridiske aspekt af byggeriet, mens den byggesagkyndige kan kontrollere det håndværksmæssige. Tilsammen er de en forsikring imod, at der opstår dyre og uforudsete fejl med dit nye hus.

Du kan i mange tilfælde aftale en fast pris med begge parter, så du ved præcis, hvor meget du skal betale for deres bistand, og det kan kun understreges, at det er en god idé

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *