Find en tidløs og klassisk lampe

For nogle mennesker er det fuldstændigt ligegyldigt, hvilken producent eller designer, der står bag spisestuestolen, læselampen eller sofabordet. Et hjem er et hjem, og møblerne er til at sidde i. For andre er det vigtigt, at der findes moderne designlamper eller klassiske møbler i hjemmet.

Designlamper holder prisen

Der er heldigvis plads til os alle sammen, men hvor skal man egentlig lægge sine hårdt tjente penge? For én ting er sikkert – det er dyrt at indrettet sit hjem med udelukkende designklassikere. Så hvad kan man med fordel prioritere? Eksperter peger på at belysning i form af klassiske lamper med tiden vil vise sig som en god investering. Et designikon i form af en lampe som fx Arne Jacobsen Bellevue lampe er ganske vist ikke billig, men den taber ikke værdi med årene. Så skulle du være interesseret i at sælge den senere, så vil du ofte kunne tjene prisen eller mere hjem.

Hvad er det, der gør klassiske lamper specielle?

Det specielle ved danske, klassiske lamper er i vores optik historien bag – samt det altid gennemtænkte og smukke design. De lamper, der holder prisen bedst, er groft sagt de dyreste lamper. Det er klassiske lamper fra dansk designs storhedstid i 1950’erne og 60’erne, men også gerne endnu tidligere. En af de helt store ikoner inden for danske møbelklassikere og designlamper er Arne Jacobsen. Hans førnævnte Bellevue lampe blev allerede designet i 1929 som en del af indretningen til et skitseprojekt til en konkurrence, der hed “Fremtidens Hus”. Det var længe før hans øvrige designs blev en realitet. Selvom huset vandt konkurrencen, forblev det en skitse. Lampen blev dog heldigvis lanceret alligevel, og dengang var det Louis Poulsen, der producerede dem.

Et af Arne Jacobsen allerførste værker?

Bellevue lampen blev altså skabt mange år inden de karakteristiske Arne Jacobsen-designs. Lampen er måske endda ét af hans allerførste værker. Måske netop derfor er den originale Bellevuelampe i dag meget eftertragtet og også ret så sjælden. Den ikoniske lampe er i dag relanceret under designfirmaet &Tradition som væglampe, bordlampe og gulvlampe. Der er kommet nye farver og et mix af forskellige materialer, fx satinpoleret messing eller sortlakeret aluminium med hals i messing. Du kan finde Bellevue lampen og alle de smukke designs til gode priser hos Designovation. At lampen stadig er i produktion er ikke, som du måske ville tro, et minus i forhold til din investering. Det er blot et tegn på den store efterspørgsel. Denne efterspørgsel får også prisen til at stige på brugtmarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *