Den nordiske indretningsstil

Den danske indretning og arkitektur har altid været verdenskendt. Vi har Arne Jacobsen møbler, Piet Hein lamper, Operahuset i Sydney ja listen over vores designsucceser er lang, men hvordan kan vi tage disse erfaringer og overføre dem til vores eget hjem?

Tænk minimalistisk men ikke tomt

En af de ting man skal overveje, når man indretter efter den nordiske tankegang er at linjerne skal være rene, og der skal være så lidt støj som muligt. Dette skal ikke forveksles med der ikke må være indhold. Tværtimod. Alle genstandene skal blot udfylde en rolle og ikke være fyld.

Haveindretningen skal følge resten af huset

Bor du med adgang til have er det også vigtigt at du lader haven have samme stil og udtryk som resten af dit hus. Dette gør du nemmest ved at tænke på samme måde, når du indretter din have, som dit hus. Lad være med at have overvældende store ting. Tænk småt og minimalistisk. En smuk græsplæne, et blomsterbed med velvalgte blomster og en hurtigtvoksende slyngplante op af huset kan sagtens skabe en stemning og gøre haven unik.

Nordisk indretning kan gøre salget nemmere      

Skal du sælge dit hus kan det også blive betydeligt nemmere med den nordiske indretningsstil. Ved at have brugt det minimalistiske design og de nordiske designlinjer så gør man det nemt for andre at forestille sig deres møbler og deres stil i huset. Dette kan blive vanskeliggjort af en mere dominerende indretningsstil.

Du skal selvfølgelig ikke indrette dit hjem efter, hvad andre vil synes om det, men det skader ikke at have det med i baghovedet. For det kan godt være, at du ikke skal sælge huset i den nærmeste fremtid, men det kan være, du skal have dine lån lagt om, og skal du det, kan indretning have indflydelse på vurderingen, idet at en meget særpræget indretning kan forlænge en potentiel liggetid og derved sænke salgsværdien og dermed vurderingen. Så der er mange gode grunde til at vælge den nordiske indretningsstil både i haven og indenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *