Ansigtsrensning – Den ultimative guide til enhver hudtype

Hver kvinde drømmer om klar, blød hud uden acne, rynker og mørke cirkler. I forfølgelsen af ​​den glatte, glatte hud, bringer vi dig den ultimative renseguide som det første skridt i at nå det.

Sund hud er resultatet af korrekt pleje, der består af en daglig rensning og nærende, såvel som en afbalanceret søvncyklus, regelmæssig fysisk aktivitet og en mangfoldig diæt.

Hvad er hudens funktion?

Huden består af tre hovedlag – epidermis, dermis og hypodermis, som er opdelt i underlag. Hvert lag gør sin del i beskyttelsen, mens det er vores ansvar at fodre hvert lag med de nødvendige næringsstoffer.

Celler i overfladelaget er indhyllet i lipider (fedtsyrer, kolesterol, ceramid). Disse lipider er vigtige for sund hud, da de skaber en beskyttende barriere og binder fugt. Når der mangler lipider, bliver huden tør og kan være stram og ru. Ydermere er overfladen dækket med et lag af sved, talg, keratin og mikroorganismer kendt som hydrolipidlaget.

For at huden skal være sund, hydratiseret og udføre sine mange funktioner, har den brug for en tilstrækkelig mængde vand, lipider og fugtighedsstoffer eller midler, der er ansvarlige for at fugte og tilbageholde vandet i din hud.

Rensning er det første og vigtigste trin inden for hudpleje, fordi det fjerner sved og fedt samt al opbygning på huden, såsom makeup, UV-filtre og snavs.

Hvordan renses ordentligt i henhold til din hudtype?

Normal hud kræver brug af milde produkter, der respekterer hudens pH-balance. Produkter, der indeholder kamille eller lavendel klik her, er kendt for at gendanne den normale hud-pH. Produkter, der indeholder sulfater eller alkohol, tørrer dog og bør undgås.

Tør hud beder om brug af produkter, der genopretter fugt og bevarer den i huden. Du gendanner fugt i din hud ved at bruge fugtgivende produkter, der indeholder hyaluronsyre, glycerin eller urinstof, som er fremragende blødgøringsmidler, eller midler, der øger vandindholdet i huden og gør det glat og smidigt.

Kombinationshud kræver en særlig rensningsmetode, da denne type kombinerer egenskaber ved både fedtet og tør hud. Eksfolierende produkter, der fjerner døde hudceller, overskydende urenheder og renser porerne er et godt valg for denne hudtype. Produkter med teetræ, der er infunderet, er gode, da det både ødelægger de skadelige bakterier, der findes på huden og opfrisker det.

Den gyldne regel!

Nummer 1-regel for hud, der er udsat for akne, er: jo renere porerne er, jo bedre absorberer huden de aktive ingredienser mod acne. Denne type skal renses med produkter, der indeholder antibakterielle og akne-positive ingredienser.

Disse inkluderer produkter såsom tea tree-ekstrakt, salicylsyre, fytinsyre, mælkesyre eller glykolsyre eller benzylperoxid, som hjælper med at helbrede acne. Det anbefales at bruge glycerinsæbe til vask eller anden sæbe, der ikke skummer for meget. Tunge og tykke konsistensprodukter bør undgås.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *