Ting du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at leje en bolig

I de større danske byer, såsom København, Odense og Århus vælger mange at leje boliger i stedet for at købe. Dette skyldes naturligvis flere faktorer, såsom omstændig forpligtelse og en stor mængde af vedligeholdelse. Endnu en afgørende faktor er den fortsat stigende pris på boliger midt i byens puls som gør det umuligt for mange at købe.

Lysten til at bo i København er dog stadigvæk høj og mange søger alverdens muligheder for at blive i eller komme til de store danske byer. Dette har medført en utrolig stor efterspørgsel på lejeboliger, som i dag bliver bygget i høj fart. Der kan være mange grunde til at finde en lejebolig men også mange faktorer som man skal være opmærksom på før man skriver under på kontrakten.  

Stemmer prisen?

Når du først åbner en af de mange hjemmesider med lejeboliger, skal du som det første være eftertænksom med hensyn til boligens pris. Virker prisen for god til at være sand, så er den det nok. De fleste udlejere ønsker, at udleje til priser som svarer til dem i området og derfor skal du være kritisk, hvis du støder på en bolig til en meget billig månedlig ydelse. Vil du leje et privat lejemål fremfor at leje en bolig hos et boligselskab fastsættes prisen efter Lejeloven og Boligreguleringsloven, som du kan bruge til at tjekke om prisen er sat korrekt.

Er udlejeren legitim?

Det er altid en god idé at møde dine udlejer i virkeligheden, hvis du vil leje en bolig hos en privat person. På den måde får i mulighed for at lære hinanden at kende og afstemme om I har lyst til at indgå en aftale. Vil udlejeren ikke mødes med dig bør du være påpasselig og stærkt overveje om du stadigvæk har lyst til at leje et lejemål hos vedkommende. I dette tilfælde skal du under alle omstændigheder finde ud af om udlejeren er den reelle ejer af det lejemål du ønsker at leje, så du undgår at blive snydt. Dette understreger at der kan være særlige risici ved at leje hos private udlejere, hvorfor du derfor også bør overveje at leje hos et reelt boligselskab for en øget sikkerhed. Find din næste lejebolig hos BoligDK.

Hvordan er standen når du flytter ind?

Efter du har fundet et lejemål og lige er flyttet ind, er det vigtigt, at du dokumenterer hvilken stand du har modtaget boligen i. På den måde slipper du for fejlagtige regninger, som du ikke kan stå inde for når du flytter ud igen. Dette skal gøres sammen med udlejer så begge parter er enige og indskrives i en såkaldt indflytningsrapport. Vær ikke sky for at gennemtjekke alle kroge og hjørner i boligen og pointere selv de mindste defekter og skønhedsfejl, da det kun kan komme dig til gode i det lange løb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *